Engelsk-svensk-dansk rådgiverteam designer engelsk børnehospital

Cambridge Children Hospital er navnet på Cambridge nye og første decideret børnehospital. I januar blev udpeget et projekteringsteam ledet af den britiske rådgiver Turner & Townsend i team med Hawkins/Brown, Rambøll og MJ Medical.
           Medio oktober meddelte NHS Cambridge University Hospitals, at der er taget et stort skridt til at realisere projektet, idet teamet nu har indsendt en ansøgning om byggetilladelse. Første spadestik forventes i 2023 og forventes åbnet i 2025.
Det ny hospital er budgetteret til 100 mio. britiske pund og er på 36.000 m2 incl. 5.000 m2 til forskning. Men  projektet er også med detaljer om en mulig fremtidig udvikling efter 2025. Hospitalet bliver et ”world leading og state-of-the-art”, der tager sig af hele barnet og ikke blot sygdommen. Og hospitalet er designet efter Passivhouse-princippet og skal som minimum leve op til kravene i BREEAM Excellent.