Kinesiske regering støtter arkitektturoprøret

Bevægelsen Arkitekturoprøret er velkendt i de nordiske lande, som årligt kårer de grimmeste bygninger. Men nu har arkitekturoprøret også bredt sig til Kina. Eller rettere de første spæde skridt blev taget allerede i 2014 af præsident Xi Jinping. Han sagde, at n

u skulle det være slut med ”mærkelig arkitektur”, som en reaktion på de excentriske byggerier. Og sidste år hvor regeringen besluttede, at der ikke må bygges højere end 500 meter.
           Nu skriver bl.a. det britiske medie Guardian, at det kinesiske arkitekturmedie Archy.com de sidste 11 år har afholdt en afstemning om at ”kåre” landets 10 grimmeste bygninger”. 
Foreløbigt er 87 bizarre bygninger nomineret blandt andet en violin-formet kirke. Men også et af hollandske Rem Koolhaas, der ligner et par ”hot pans”. En jury bedømmer ni kriterier bl.a. om det er en kopi. Afstemningen slutter i december.